Magnesium (Mag) oil

SMS/Whatsapp: 0195910685 (Please do not call)

Email: drs.mineral@gmail.com


Magnesium Oil dengan 1001 kebaikan
.
Magnesium Oil  adalah Terbaik / bagus untuk semua peringkat umur (kanak-kanak, Remaja, Dewasa dan Orang Berumur. (Selepas ini Magnesium = Mg)

Setiap Penyakit Ada Penawarnya. Selagi kita berusaha, maka peluang untuk sembuh pasti ADA. Apa yang penting adalah mengelakkan dahulu daripada bertambah parah.
Magnesium merupakan makanan tambahan yang lain daripada yang lain. Ini kerana kebanyakan orang kekurangan mineral penting ini adalah disebabkan oleh pemprosesan makanan yang kita makan dan rawatan air yang kita minum. Namun bidang kesihatan secara umumnya tidak menyedari peranan penting yang dimainkan apabila kekurangan magnesium.
.
Terdapat pandangan umum mengenai penggunaan Magnesium Oil pada kulit (aplikasi secara transdermal) ialah jauh lebih tinggi dari mengambil magnesium secara oral. Menggunakan Magnesium Oil secara terus pada kulit akan meningkatkan tahap magnesium tubuh badan terutama dikawasan yang diperlukan. 1001 khasiat dan merawat pelbagai penyakit.
.
Magnesium melibatkan lebih 300 proses metabolic dalam tubuh untuk menghasilkan tenaga dan mengekalkan fungsi kesihatan. Ia merupakan kunci utama enzim-enzim yang penting dan memberi kesan kepada kesejahteraan tubuh. Ianya amat penting untuk memberi isyarat kepada otot-neuro yang memberi kesan kepada keupayaan kita untuk berfikir dan bergerak. Ianya juga penting untuk aktivi otot jantung serta kesihatan arteri kita. Malah, magnesium digunakan dalam hampir setiap aktiviti didalam tubuh badan manusia.
.
Manfaat kesihatan magnesium telah dikaji selama bertahun-tahun dan kekurangan magnesium dikaitkan dengan pelbagai keadaan termasuklah penyakit tulang, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, arrhythmias dan denyutan jantung yang tidak teratur, kekejangan otot, sentakan dan lain-lain.
.
Produk yang terkenal di seluruh dunia dan mempunyai ramai testimoni seluruh dunia

Magnesium (Mg) oil

Kebanyakan orang sedar bahawa natrium klorida adalah juzuk utama air laut. Walaubagaimanapun, tidak ramai yang tahu bahawa elemen yang paling lazim adalah magnesium yang boleh didapati dalam magnesium klorida. Ia adalah salah satu bentuk yang mudah diserap dalam tubuh badan manusia. Salah satu faedah terapeutik mandi laut ialah mineral semulajadi yang terdapat dalam air laut seperti magnesium. Mineral-mineral ini diserap melalui kulit kita dari air laut yang menbantu memulihkan tahap mineral dan menyumbang kepada kesihatan dan kesejahteraan hidup.

Kekurangan Magnesium mengakibatkan masalah kesihatan berikut:
.
MUDAH RESAH DAN PANIK – Magnesium (Mg) selalunya memastikan tekanan hormone di dalam kawalan.
.
ASMA –kekurangan Mg meningkatkan pengeluaran histamine dan kejang bronkial.
.
DARAH BEKU – Mg memainkan peranan penting dalam mencegah pembekuan darah dan memastikan arah cair – seperti aspirin tetapi tanpa kesansampingan.
.
PENYAKIT “BOWEL” (PEMBUANGAN) – Kekurangan Mg memperlahankan pembuangan najis yang menyebabkan sembelit, tubuh bertoksin dan kurang penyerapan nutrisi, mengakibatkan radang usus besar.
.
CYSTITIS – kekurangan Mg mengakibatkan kejang / radang pundi kencing bertambah buruk.
.
DEPRESI – hormone Serotonin bergantung kepada Mg dalam menentukan mood. Kekurangan Mg di otak menyebabkab Ia lebih terdedah kepada allergen, mengakibatkan symptom yang sama seperti sakit mental.
.
DETOKSIFIKASI – Mg penting untuk menyah bahan toksik dan logam seperti aluminium dan plumbum.
.
DIABETES – Mg meningkatkan rembesan insulin, memedahkan metabolism gula. Tanpa Mg insulin tidak dapat memindahkan glukos ke dalam sel. Glukos dan insulin terkumpul di dalam darah yang menyebabkan berbagai jenis kerosakan tisu.
.
KELETIHAN – pesakit yang kekurangan Mg selalunya mengalami keletihan disebabkan oleh puluhan sistem enzim yang tidak berfungsi. Simptom awal kekurangan Mg adalah sering keletihan.
.
MASALAH JANTUNG – mereka yang mempunyai masalah jantung biasanya kekurangan Mg. Mg igunakan di Hospital untuk masalah akut miokardium dan kardiaks arrhythmia. Seperti otot lain, otot jantung juga memerlukan Mg. Mg digunakan nuntuk merawat angina (pedih ulu hati) atau sakit dada.
.
DARAH TINGGI – tanpa Mg yang mencukupi, saluran darah menjadi kejang dan kolesterol meningkat, ini mengakibatkan masalah tekanan darah.
.
HIPOGLYCEMIA – Mg memastikan insulin berada di dalam kawalan, tanpa Mg mengakibatkan gula dalam darah rendah.
.
IMSONIA – pengeluaran melatonin terganggu jika kekurangan Mg
.
MASALAH BUAH PINGGANG – Kekurangan Mg menyebabkan pengerasan arteri buah pinggang (atherosklerotik). Kekurangan Mg menjadikan paras lipid tidak normal dan memburukkan kawalan gula darah bagi pesakit yang melakukan pemindahan buah pinggang.
.
PENYAKIT HATI – mengakibatkan kegagalan hati disebabkan oleh kekurangan Mg
.
MIGRAIN– keseimbangan hormon Serotonin bergantung kepada Mg. Kekurangan Serotonin boleh menyebabkan migraine, sakit kepala dan kemurungan.
.
KONDISI MUSCULOSKELETAL – Fibrositis, fibromyalgia, kejang otot, mata mengerenyit, kejang / sakit leher dan belakang yang kronik disebabkan oleh kekurangan Mg dan boleh disembuhkan dengan pengambilan Mg.
.
MASALAH SARAF – Mg melegakan gangguan saraf peripheral di seluruh tubuh seperti migrain, kontraksi otot, kejang gastroin-testinal, betis, kaki dan jari. Ia juga digunakan dalam merawat symptom saraf pusat vertigo.
.

No comments:

Post a Comment